Wednesday, November 25, 2015

SRBOBRAN.RS O TRCI ZDRAVLJA

trка здравља на Бељанској бари

14.11.2015


"Тркама здравља" на Бељанској бари србобранско Удружење за борбу против дијабетеса "Плави круг" обележило је 14. новембар - Међународни дан борбе против ове опаке болести. Новоизграђеном пешачком стазом око дела Бељанске баре данас је прошетало више десетина чланова спортских клубова и љубитеља природе, промовишући овом акцијом здраве начине живота као најефикаснији лек у борби против шећерне болести и последица које она изазива. "Плавом кругу" у организацији "Трка здравља" помогли су Месна заједница Турија, Спортски савез општине Србобран и Удружење грађана "Бељанска бара".



"Основни постулат и свеукупно закагање Удружења за борбу против дијебетеса је физичка активност. Нема здравља без физичке активности. Бељанска бара је најлепши део наше општине у којој је природа учинила своје, људи су мало додали и поправили, али недостају активности на овом делу. Наше удружење дуго је планирало ову акцију и уз подршку локалне самоуправе и Нафтне индустрије Србије, жели да ову манифестацију утемељи као традиционалну", рекао је др Газепов. Он је изразио жељу да се на овом месту организују разни кампови како би се Бељанска бара популарисала и постала место окупљања бројних становника општине Србобран и целог региона.




Александар Јојкић, председник Савета МЗ Турија као поенту целе акције апострофирао је излазак људи у природу и активан живот. "Заинтересовани смо да се овај простор користи на разне начине, а ово је једна од акција. Свака физичка активност је добродошла и треба стварати навику да чувамо здравље и уједно и природу", рекао је Јојкић. Према његовим речима, за две недеље требало би да се засади око 1.200 садница дрвећа на простору око Бељанске баре и Турије, и сви љубитељи природе и волонтери могу се прикључити акцији.     

     
Акцији се данас придружила и Мианка Мишковић, шеф Одељења за бригу о заштићеним подручјима ЈВП "Воде Војводине". Она је истакла да стаза здравља овом и сличним акцијама добија пун смисао и на најбољи начин промовише општину Србобран као средину која брине о природи и својим људима. "Ово је најквалитетнија стаза која је урађена у заштићеним подручјима. Туристичка понуда Србобрана је овим употпуњена и надам се да ћемо и у наредном периоду реализовати још пројеката који ће Бељанску бару учинити још атрактивнијом", рекла је Мишковић.    





No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.